Niels Hagen, een persoonlijk filosofisch weblog

Over: duurzaamheid, film, kunst, liefde, literatuur, muziek, politiek, sport en wetenschap

Vreemde kijk op Nederlandse politiek en draaikonterij

Vandaag sloeg ik het AD bij mijn ouders thuis open en zoals gewoonlijk lees ik met veel interesse de opinie pagina. Vanwege de actualiteiten veel reacties op de debatten met betrekking tot het regeerakkoord. Wat voornamelijk in die reacties naar voren kwam, is dat de linkse politiek Nederland heeft verpauper, met schulden achter heeft gelaten en vooral schuld heeft aan de situatie zoals die nu is.

Nu ben ik zelf enigszins geïnteresseerd in politiek en ben ik benieuwd hoe deze mening tot stand gekomen is. Als ik de kabinetten de afgelopen jaren bekijk, of zelfs de afgelopen decennia, zie ik nergens zo’n links kabinet dat een evenwichtige tegenstander zou kunnen zijn van wat wij nu aan een rechts kabinet hebben.

Het meest linkse kabinet van de afgelopen 30 jaar zal dan waarschijnlijk Paars 1 (en dan dus ook Paars 2) zijn geweest. Helaas voor de vele klagende mensen, nam hier ook het als rechtse partij bestempelde VVD aan deel, om een gezonde economie te kunnen waarborgen.

Waar komt deze hetze tegen linkse partijen dan vandaan? Het is lastig om te beoordelen. Door Geert Wilders zal dat zeker niet komen. Natuurlijk heeft hij een behoorlijk rechts programma wat betreft allochtonen. Echter is zijn economische programma juist zeer links te noemen en wil hij met name de Nederlandse markt beschermen, in plaats van meer ruimte voor Europa te zoeken.

Misschien moeten we dan toch weer terug naar Pim Fortuijn, die behoorlijk op Paars afgaf. Maar zoals gezegd, Paars was niet puur links, maar had een zeer rechtse aanhang.

Kortom: alles afschuiven op links kan men gewoonweg niet doen. Wat wel kan? Kijken hoe dit kabinet het eraf brengt en na afloop beoordelen hoe rechts het heeft volbracht. Positief of negatief, dat is de vraag. Voorlopig zorgen ze in ieder geval voor veel ophef en, waar rechts links altijd van betichtte, draaikonterij

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 27 oktober 2010 door in Actualiteit, Politiek en getagd als , , , , , .
%d bloggers liken dit: