Niels Hagen, een persoonlijk filosofisch weblog

Over: duurzaamheid, film, kunst, liefde, literatuur, muziek, politiek, sport en wetenschap

Wilders handelt uit eigenbelang

Geert Wilders. Wie schrijft er tegenwoordig niet over deze man? Bij een deel van ons Nederlanders populair; bij een ander deel juist impopulair. Na de verandering van politiek klimaat dankzij Pim Fortuijn, waardoor interesse in politieke thema’s, heeft deze man de kans gegrepen het gat op te vullen dat door Pim Fortuijn achtergelaten werd. Met harde statements verovert Geert Wilders Nederland snel en na afgelopen verkiezingen is hij dè man van het nieuwe regeerakkoord. Want hoe je het went of keert, zelfs in dat akkoord is de hand van Wilders terug te vinden.

Afgelopen week ontstond er echter al rumoer in het nieuwe kabinet èn Tweede Kamer. Mevrouw Veldhuijzen van Zanten blijkt een dubbele nationaliteit te bezitten. Namelijk naast Nederlands, is zij tevens Zweeds. Was het niet Wilders die zelf, 3 jaar geleden, mevrouw Albayrak vroeg haar Turks paspoort in te leveren? Was het niet Mark Rutte,  die hetzelfde verlangde. Beiden deden dit uit overtuiging van het Nederlands landsbelang. Om te laten zien dat een dubbele nationaliteit als potentieel niet loyaal en integer naar Nederland toe zou zijn. Toen Albayrak dit niet zonder meer deed, volgde een motie van wantrouwen.

Dit beide gebeurde op het moment dat de PVDA regeerde en zowel VVD als PVV in de oppositie plaats hadden.

2010, een nieuw jaar, nieuwe kansen, moeten ook Rutte en Wilders gedacht hebben. Wilders geeft aan mevrouw Veldhuijzen van Zanten te zullen vragen haar paspoort af te staan. Doet zij dit niet, zal echter geen motie van wantrouwen volgen. Hoe kan dat ook, wanneer je zelf een sterke hand hebt in het regeerakkoord. Dit zou je eigen glazen gooien.

Natuurlijk wil Wilders dit nu nog niet, gezien zijn populariteit de afgelopen maanden alleen maar groter is geworden. Zolang hij achter de schermen aan de touwtjes kan trekken, zal hij dit blijven doen, opdat nog meer mensen inzien, dat niet Rutte, niet Verhagen, de man van het regeerakkoord is, maar dat hij, Geert Wilders, de macht in handen heeft. Dat hij hierbij van al zijn principes afschuift, laat zien dat hij niet in het landsbelang handelt, maar eigenbelang.

Advertenties

Eén reactie op “Wilders handelt uit eigenbelang

  1. Pingback: Buma is een geweldige strateeg | Niels Hagen, een persoonlijk filosofisch weblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 27 oktober 2010 door in Politiek en getagd als , , , , , .
%d bloggers liken dit: