Niels Hagen, een persoonlijk filosofisch weblog

Over: duurzaamheid, film, kunst, liefde, literatuur, muziek, politiek, sport en wetenschap

Niet handig – #pvv

Inmiddels is het kabinet een maand onderweg. Het motto: “Vrijheid en Verantwoordelijkheid”. Doet dit kabinet dit motto eer aan, is na een kleine maand misschien te vroeg gevraagd. Toch zijn er zeker al enkele “niet handige” manieren van handelen geweest.

Niet handig 1:
Enkele jaren terug was er grote discussie over het hebben van dubbele nationaliteiten. Met name Turks/Nederlands en Marokkaans/Nederlandse nationaliteiten werden hard bekritiseerd, vooral bij mensen in politieke functies. Deze discussie werd  aangevoerd door onze huidige regeringsleider en gedoger. Helaas is al snel aan het licht gekomen dat in dit kabinet een persoon zit met een dubbele nationaliteit, waar de gedoger niets van af wist. Er bleek al snel dat de gedoger deze kwestie liet varen en van zijn standpunt afweek. Waarvoor? “Het landsbelang”. Wat is nu in het belang van het land. Wel of geen dubbele nationaliteit, of toch gewoon de juiste persoon op de juiste plek, ondanks eventuele, dubbele nationaliteit? Dit dubbel meten mag met recht “niet handig” genoemd worden.

Niet handig 2
Afgelopen week kwam daar een tweede smet op dit gedoogbeleid, wederom vanuit de partij van de gedoger.  Één van de Tweede Kamerleden van deze partij bleek een forse historie met de politie te hebben. Niet als aangever, maar als aangegeven persoon.  Waar blijkt uit het partij programma dat de gedoogpartij zich toch vooral tegen criminaliteit inzet, blijkt dat zij ook de voordelen inzien van het re-integreren van eerder veroordeelden. Dit was nog niet eerder aan het licht gekomen. Dat criminelen uit andere landen het land uitgezet zouden moeten worden, terwijl criminelen uit eigen land een tweede, derde of misschien zelfs vierde kans verdienen, lijkt mij echter meten met twee maten. Niet handig nummer 2.

Niet handig 3
Opnieuw een lid van de gedoogpartij die in opspraak raakt. Was het eerder deels vrouwonvriendelijk handelen van één van de partijgenoten, nu blijkt andermaal dat een mannelijk persoon min of meer gebruik maakt van vrouwelijke personen voor het eigen gewin. Hiervoor werd deze, of in ieder geval het bedrijf waar hij bestuursvoorzitter was, voor veroordeeld. Niet handig nummer 3

Niet handig 4
Op het moment van schrijven blijkt wederom een lid van de gedoogpartij niet geheel eerlijk te zijn geweest bij zijn sollicitatie. Dit lid gaf aan schooldirecteur geweest te zijn. Zijn oude werkgever ontkracht dit. Ook zelf ontkracht hij dit, mede door aan te geven dat zijn woorden verkeerd zijn overgenomen. Helaas; ook in een onlangs gegeven interview vermeldt hij dat hij directeur geweest is. Niet handig 4.

Om terug te keren naar het motto: Vrijheid is duidelijk terug te zien in dit maand zittende kabinet, of met name bij de gedoogpartij, die toch eigenlijk niet veel met een motto van dit kabinet te maken heeft. Vrijheid om te re-integreren, zeggen wat je wilt, ook al is dit niet de waarheid. De gedoogpartij is een voorbeeld van het tentoonstellen van dit deel van het motto.

Verantwoordelijkheid; ook dit keert terug in het handelen van de gedoogpartij. De leden hebben netjes hun straf erop zitten, of erkennen fout te zijn geweest, hoewel niet altijd in eerste instantie. Verantwoordelijkheid ook, door toch dit sterke kabinet te laten zitten, tot op heden, door zelf steun te blijven verlenen. Niet zelf opstappen, zodat dit kabinet plannen toch kan blijven uitvoeren, om onze samenleving gezond, veilig en kracht te houden.

Toch vraag ik mij af: zou het motto “Onhandig en meten met twee maten” niet veel beter zijn geweest?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 17 november 2010 door in Actualiteit, Politiek.
%d bloggers liken dit: