Niels Hagen, een persoonlijk filosofisch weblog

Over: duurzaamheid, film, kunst, liefde, literatuur, muziek, politiek, sport en wetenschap

Geld maakt gelukkig

Een lichtpuntje, een sprankje hoop. Een gevonden kaak bleek aanleiding te zijn tot  nieuw onderzoek in de zaak Holloway. Helaas, al snel werd bekend, met medewerking van het Nederlands Forensisch Instituut, dat de gevonden kaak niet aan Natalee toebehoort.

En daarmee is het verhaal klaar.

Niemand die het vreemd vindt dat een kaak gevonden wordt behorend aan een jonge vrouw. Niet de kaak van Natalee, dus verdere berichtgeving is niet interessant?

Even geen nieuws uit het kamp Joran, nieuwe ontwikkelingen omtrent de ouders van Natalee, geen emmy awards voor onze Nederlandse misdaadjournalisten. Dus wat doen we? We “vinden” een kaak die “misschien” wel eens van Natalee zou kunnen zijn. Immers, op Aruba worden nooit misdrijven begaan waarbij de kaak van de rest van het lichaam gescheiden wordt.

Een nieuwe episode in een verhaal dat nu al te lang door blijft lopen. Voor alsnog is er geen lichaam gevonden en zie ik vooral veel lachende derden. Films, documentaires, boeken; miljoenen worden verdient aan het “plots” verdwijnen van een meisje. Een zondebok is snel gevonden, terecht of onterecht, is nog steeds de vraag.

Zolang Natalee niet gevonden wordt, kan men geld blijven verdienen aan haar verdwijning. Wil men haar eigenlijk wel vinden, is mijn vraag. Wordt zij echter gevonden, dan zijn er nog tientallen, zo niet honderden vermisten mensen waar een nieuwe blik in hun zaak miljoenen op kan leveren.

Geld maakt niet gelukkig, maar het helpt wel, durven sommigen te stellen. Is dat ook in zaken als die van Natalee Holloway?  Niet het oplossen van de zaak, maar het geld verdienen aan een zaak, lijkt tegenwoordig het belangrijkste doel. Ik zou graag het tegendeel beweren, maar gezien de feiten, heb ik daar weinig hoop op.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 24 november 2010 door in Actualiteit.
%d bloggers liken dit: