Niels Hagen, een persoonlijk filosofisch weblog

Over: duurzaamheid, film, kunst, liefde, literatuur, muziek, politiek, sport en wetenschap

NL HipHop is tof

Al enkele jaren is de Nederlandse Hiphop niet meer weg te denken uit onze top 40. Met formaties als Osdorp Posse, Opgezwolle en De Jeugd van Tegenwoordig en vertegenwoordigers als Ali B en Jiggy Dje is dit genre boven de underground komen drijven. Zelf heb ik dit met argusogen aan gekeken maar ook ik ben overstag: NL HipHop is tof!

Reden van mijn interesse is de nieuwe weg die de NL HipHop ingeslagen is. De beats zijn niet de standaard HipHop dingen die iedereen wel herkent uit Amerika. De “nieuwe” Nederlandse HipHop wordt gekenmerkt door electronische geluiden, met name beats uit de housewereld waarin “wij” ook niet slecht scoren.

Coevorduh – Tony Feestneus
Deze track is een samenwerking van Vjeze Fur van DJVT en Baby Bosma van Aux Raus. Beats zijn zoals we die van Aux Raus gewend zijn, de lyrics klinken dan weer heel erg als De Jeugd van Tegenwoordig. In combinatie heb je dan een potentiële nummer 1 hit te pakken!

 

Nouveau Riche – Electronische Dierentuin
Nouveau Riche is een collectief van jonge Nederlandse rappers onder begeleiding van beatmaker Boaz van de Beats. De bedoeling is om Nederland een nieuw & fris geluid te laten horen. Met het album “Alziend oor” is dat wat mij betreft prima gelukt!

 

Gers Pardoel – Morgen ben ik rijk
Gers Pardoel is geen onbekende.  “Broodje Bakpao” waar hij aan meewerkte werd al een nummer 1 hit. Onderwijl is Gers druk bezig aan een eigen album. Waar de hierboven genoemde hiphop artiesten het wat steviger doen qua beats doet Gers een hele aanstekelijke, vrolijke sound horen. Dit jaar moet zijn album uit gaan komen. Ik ben zeer benieuwd wat daar uit voort komt rollen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 13 augustus 2011 door in Muziek en getagd als , , , .
%d bloggers liken dit: