Niels Hagen, een persoonlijk filosofisch weblog

Over: duurzaamheid, film, kunst, liefde, literatuur, muziek, politiek, sport en wetenschap

Nieuw tv seizoen

Na een lange, relaxte zomer begint het nieuwe tv seizoen weer. Ook in Amerika. En dat betekent dat er nieuwe tv series gaan komen. Dit brengt veel spanning met zich mee. Welke series worden een hit en welke series worden na enkele afleveringen verplaatst naar een ander tijdstip om het nog één maal te proberen om vervolgens op die tijd door te gaan of te worden gecanceld?

Door alle wirwar van previews en gehypte shows heb ik gekeken wat mij aanspreekt. Daar is, gelukkig, een kort lijstje van drie series ontstaan die ik de moeite waard acht om onder de aandacht te brengen.

Grimm (21 oktober)

Iedereen kent de sprookjes van de gebroeders Grimm. Deze tv serie draait om die verhalen. Wat als het niet gewoon verhalen zijn, maar dat de monsters die de hoofdrol spelen daadwerkelijk bestaan? In ieder geval bevatten de verhalen genoeg stof om deze serie lang spannend te houden. Daarnaast bestaat het team uit de makers van Buffy en Angel. Ook dat belooft veel goeds!

Terra Nova (26 september)

In Terra Nova gaat een groep mensen op zoek naar een nieuwe wereld. Deze wereld moet het paradijs gaan worden waarnaar men al zo lang op zoek is. De trailer belooft veel mooie beelden, een nieuw begin voor de mensheid en drama. Maar een nieuw paradijs wordt niet zomaar gestart, daar is vooral ook zweet, tranen maar vooral bloed voor nodig. Een nieuw meesterwerk van alleskunner Steven Spielberg? In ieder geval gaat hij terug naar zijn Jurassic Park tijd, want ook dinosaurussen zijn in de trailer al te zien.

Alcatraz (halverwege 2012)

Alcatraz is een oude Amerikaanse gevangenis gelegen op een eiland voor de kust van San Francisco. Deze serie stelt de vraag waarom Alcatraz ooit gesloten is. Het antwoord dat zij geeft is dat er, uit de gevangenis waar nooit iemand uit ontsnapte, op één nacht alle 300 zoveel gevangenen opeens verdwenen. Nu, 2011, keert opeens één van de gevangenen terug, zonder ook maar verjaard te zijn. Wat is er gebeurd? Van JJ Abrams kunnen we van alles verwachten; in ieder geval een goed verhaal en veel spanning!

Natuurlijk maken nog veel meer series hun opwachting. Dit leken mij echter de meest interessante. Mocht iemand nog tips hebben, geef ze door. Of ik er tijd voor heb om nog meer series toe te voegen aan mijn kijklijst? Geen idee!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 14 augustus 2011 door in Film en TV en getagd als , , , , , .
%d bloggers liken dit: