Niels Hagen, een persoonlijk filosofisch weblog

Over: duurzaamheid, film, kunst, liefde, literatuur, muziek, politiek, sport en wetenschap

Rapper Sjors schudt Nederlandse rapscene wakker

Grote armoede heerst in de Nederlandse rapscene. Was het ooit een beweging die allerlei maatschappelijke thema’s aan de kaak stelde, tegenwoordig is daar vrijwel geen sprake meer van. Wie de commerciële rappers volgt, weet dat vooral ironie en sarcasme de boventoon voeren. Ironie op onze taal door De Jeugd van Tegenwoordig. Sarcasme op onze cultuur door Mr Polska. Gelukkig is er een lichtpuntje in deze duistere tijd. Zijn naam: Sjors Peter.

Primeur

Man Bijt Hond had begin dit jaar de primeur. Rapper Sjors liet in een korte reportage zien hoe hij te werk gaat. In een mooie reportage en een bijgevoegde videoclip klonk vooral Sjors’ woede. Woede om sociale onrechtvaardigheid in Nederland. Door zijn eigen problemen uit te vergroten en te benoemen, wist hij in korte tijd een enorm publiek aan te spreken met thema’s die ook hen aangaan. Zo is rapper Sjors symbool voor de grotere problematiek waarin ons land verkeert.

Belastingvrij rijden

Afgelopen maandag mocht Sjors Peter een nieuw probleem in Nederland op zijn eigen wijze in Man Bijt Hond bespreken. Vanaf 1 januari is het volgens zijn zeggen niet langer mogelijk om belastingvrij te rijden. Een enorme domper voor mensen met energiezuinige auto’s of oldtimers. Vaak hebben zij immers flinke investeringen moeten doen om het milieu te ontlasten of een mooie auto weer rijdend te krijgen. Een investering die, zo blijkt, niet beloond maar bestraft wordt. Dat doet pijn. De wegenbelasting die men moet betalen naast de kosten van de aanschaf van de auto’s voor een goede zaak, zal een flink deel van het besteedbare budget in beslag nemen  voor deze mensen. Een budget dat al flink gekrompen is in de huidige recessie die voorlopig nog blijft aanhouden. Het gevolg: mensen doen het weinige dat hen nog plezier geeft in hun leven, de auto, van de hand. En dat moeten we natuurlijk niet willen met z’n allen!

Engagement

Sjors Peter legt met veel gevoel en een ijzersterke rap uit waarom wij Nederlanders de barricades op moeten gaan. Uit een eigen peiling weet Sjors te melden dat minstens driekwart van de Nederlanders meer dan genoeg heeft van een regering die beknibbelt op zaken die vooral de man op straat treffen. ‘Smeerlapperij! Van de staat’, aldus Sjors Peter. Zonder ironie of sarcasme maar met veel engagement geeft rapper Sjors de Nederlandse rapscene weer wat glans. En daarvoor verdient hij alle steun. Bekijk zijn verhaal en rap hieronder en verspreid het onder familie, vrienden, kennissen en de gewone man op straat. Want ook wij hebben daar baat bij!

Advertenties

Eén reactie op “Rapper Sjors schudt Nederlandse rapscene wakker

  1. Pingback: Orgaanklap wordt mijn dood | Niels Hagen, een persoonlijk filosofisch weblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 3 september 2013 door in Leven, Muziek, Politiek en getagd als , , , , .
%d bloggers liken dit: