Niels Hagen, een persoonlijk filosofisch weblog

Over: duurzaamheid, film, kunst, liefde, literatuur, muziek, politiek, sport en wetenschap

Baudet, neem afstand van Blanc!

Schande, dat Thierry Baudet geen afstand neemt van de versiertrucs van Julien Blanc. In The Post Online en De Wereld Draait Door verdedigde Baudet de in opspraak geraakte versiercoach. Vrouwen over de hele wereld vielen over Blanc heen nadat een filmpje uitlekte waarin hij vrouwen met hun hoofd naar zijn kruis drong. Dat is geen versierpoging meer maar een regelrechte aanranding, aldus de vrouwen.

Gelijk

Thierry Baudet was er als de kippen bij om ook te reageren. Niet met afgunst, maar juist door te beargumenteren dat Julien Blanc een juiste observatie doet. De man weet niet langer hoe hij vrouwen versiert en heeft daarom dringend behoefte aan hulp. Hij moet schroom en verlegenheid zien te overwinnen. Welke vrouw ziet nu iets in een man die twijfelt aan zichzelf? Coaches als Blanc bieden de noodzakelijke hulp. En daar is iedereen mee gediend, toch?

Afstand nemen

Betekent dat nu dat iedere vrouw een man zoekt die haar in de nek grijpt en naar zijn pik toe dwingt? Is dat de versiertruc waarmee je met iedere vrouw in bed beland? Baudet doet geen afstand van die uitspraken van Blanc. In De Wereld Draait Door doet hij die trucs af als kleedkamerhumor. Humor die mannen onder elkaar hebben na een voetbalwedstrijd met een biertje in de hand. Maar kun je de uitspraken wel zo afdoen?

Vriend of coach

Nee, want het verschil tussen vriend en coach is daarvoor groot. Vriendschap is gebaseerd op een gelijkwaardige relatie. De praatjes van mannen in de kleedkamer hebben een hoog testosterongehalte, waarvan iedereen weet dat deze met een korreltje zout genomen moeten worden. Hoe anders is dat bij een coach. Die vertelt je immers hoe je iets het best aan kunt pakken. En wanneer deze je vertelt dat dwang de manier is om vrouwen in bed te krijgen, leidt dat tot praktijken waar de meeste mannen zich niet mee verbonden zien: aanranding en verkrachting. Je kunt Blancs uitspraken daarom niet afdoen als humor onder mannen. Neem daarom alsnog afstand van die uitspraken, Baudet, en laat horen dat dwang niet de manier is om iemand het bed te krijgen.

Advertenties

3 reacties op “Baudet, neem afstand van Blanc!

 1. orobiodicastro
  26 november 2014

  Maar wat als er nu niks is om afstand van te nemen? Wat als de heer Baudet het gewoon weergeeft zoals het is? Afstand nemen zou impliceren dat Julien Blanc inderdaad aanzet tot dwang, geweld en verkrachting. Helaas is dat de huidige algemeen geaccepteerde mening, maar de werkelijkheid zou wel eens iets genuanceerder kunnen zijn. De volgende video’s geven u wellicht de mogelijkheid uw perspectief iets bij te stellen:

  Like

  • nielshagen
   26 november 2014

   Bedankt voor je reactie!

   De filmpjes geven goed weer waar pickup artists als Julien Blanc voor staan. Dat staat inderdaad haaks op het ene fragment waar men het over heeft. Dat de waarheid over Blanc een stuk genuanceerder is, ben ik dus met je eens.

   Dat maakt zijn opmerkingen over Tokyo en de manier waarop hij daar vrouwen zou versieren niet minder afkeurenswaardig. Het zou daarom niet alleen goed zijn voor Baudet om van die uitspraken afstand te doen, maar dat Blanc dat zelf ook doet. Zoals jouw genoemde filmpjes laten zien, vindt Blanc het wel degelijk belangrijk respectvol te zijn naar vrouwen. Wat is er mis toe te geven dat je fout zit op bepaalde vlakken, en het niet bedoeld zoals het naar voren gebracht wordt? Dat lijkt namelijk zowel in het geval van Baudet als Blanc namelijk het geval te zijn.

   Like

   • orobiodicastro
    26 november 2014

    Graag gedaan! Bedankt voor het nemen van de moeite om mijn reactie te lezen en er ook op in te gaan.

    Persoonlijk vind ik het juist erg goed wat Baudet gedaan heeft door voornamelijk te focussen op de andere kant van het verhaal. Als je goed oplet hoor je hem dat in de laatste minuut nog zeggen en tevens enigszins afstand nemen van de uitspraken: “…Maar dat is ook zo, maar het is ook onzinnig om daar op te focussen want dat heeft hij 1 keer gezegd in een min of meer […] hij heeft daar ook zijn excuses voor aangeboden…”

    Wat Julien Blanc zelf betreft, zoals Baudet zegt heeft deze zijn excuses aangeboden:

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 25 november 2014 door in Actualiteit en getagd als , , .
%d bloggers liken dit: