Niels Hagen, een persoonlijk filosofisch weblog

Over: duurzaamheid, film, kunst, liefde, literatuur, muziek, politiek, sport en wetenschap

V&D topman zet Nederlandse vrouw terug op haar plek

VrouwDie doelgroep die V&D op het oog heeft, die bestaat helemaal niet. Volgens Marcel van Rosmalen is het een laatste stuiptrekking van het noodlijdende warenhuis.

“Niet hippe vrouwen, ouder dan 35 jaar met een maatje meer, die meteen op de fiets springen als er bij de V&D iets te doen is. […] Vrouwen bovendien die hun mannen zover krijgen dat ze meegaan in die impuls en ook op de fiets springen omdat er in die V&D ook een fanstore van de plaatselijke eredivsieclub zit.

Dat soort vrouwen bestaan helemaal niet, en als ze wel bestaan is er geen man die met ze mee fietst.”

Van Rosmalen ziet het verkeerd. Dit is het beeld van de Nederlandse vrouw. En het is goed dat dat beeld eindelijk terug keert op straat. Want al die omhooggevallen vrouwen die denken uniek te zijn, lopen in werkelijkheid alleen maar elkaar achterna. Niet leuk voor ons, en zeker niet voor de Nederlandse vrouwen zelf.

Excellentiedruk

De afgelopen jaren is er van de Nederlandse vrouw een ideaalbeeld ontstaan dat niet klopt met de werkelijkheid. Vrouwen ervaren dat zelf ook. Ze worden geacht te studeren, moeten carrière maken, er goed uit zien en ook nog eens een gezin stichten. Waar de normale vrouw blij is als één van die zaken lukt, is dat in Nederland allang niet meer genoeg. Je moet als vrouw opvallen en slagen in het leven. Op alle vlakken. Anders doe je er niet toe. En dat kan zo niet langer, zo merken zowel man als vrouw.

Bloggers

Natuurlijk hebben al die vrouwen dat een beetje over zichzelf heen afgeroepen. Door zomaar overal in te stappen, denken dat ze het allemaal wel aan kunnen. Een goede opleiding, topbaan, leuke man, kinderen. En daar allemaal zelf verantwoordelijk voor zijn. Ergens moest dat een keer fout lopen. In hoe de vrouw zich presenteert zie je dat er iets niet goed zit. Allemaal willen ze laten zien hoe uniek ze zijn. Via weblogs. De Nederlandse blogwereld is overspoeld met vrouwen die iedere dag hun nieuwste kleding tonen. Met hippe termen als denim in plaats van spijkerbroek, onesie als de moderne variant van tuinbroek of bijoux in plaats van een goedkope ketting.

Perfect

En wat te denken van al die make-up. Je kunt er van op aan dat geen enkele vrouw eruit ziet zoals ze zich voordoet. Op haar blog, of in de winkelstraat. Ze zijn tè perfect. Ondertussen verdienen enkelen bakken met geld via marketingbureau’s die spullen sturen om te testen. Daarnaast hebben ze succes in de liefde en blijken ze zwanger te zijn. Het ideaalbeeld van vrouwen lijkt werkelijkheid te zijn geworden. Gelukkig zegt V&D topman John van der Ent waar het op staat. Misschien dat er enkele vrouwen zijn die dit lukt en zo een inspiratiebron voor anderen zijn. Helaas kan niet iedere vrouw een carrière, er goed uit zien en kinderen krijgen. Ze doen daarbij hun inspiratiebronnen vooral na, in plaats van een eigen pad te kiezen. Ze zijn niet uniek. En voor die vrouw, daar is de V&D dus voor.

Werkelijkheid

De perfectie die vrouwen nastreven is onmogelijk. Het is niet iets waar je, man of vrouw, toe in staat bent. In dit leven is het niet èn, èn, èn, wat een enkeling wel lukt. Het gaat om duidelijke keuzes maken. Dit doe ik wel, dat doe ik niet. En Van der Ent begrijpt dat. De Nederlandse vrouw mag best wat meer body hebben dan het gemiddelde topmodel. We vinden het prima dat ze af en toe niet met hun carrière bezig zijn en gezellig door de stad heen lopen. En soms willen wij mannen best met hen mee om gezellig door de V&D heen te lopen. Of daar nu een fanshop van onze favoriete club is of niet. En een gezin? Dat doen we toch vooral met z’n tweeën?

Niets mis

En daar is niets mis mee. Je hoeft niet alles als vrouw te hebben of ambiëren om te slagen in dit leven. Kies vooral niet teveel, maar zorg ervoor dat hetgeen wat je doet goed gebeurt. En dat je het dan op andere vlakken wat minder voor elkaar hebt, ach, daar komt iedereen wel overheen. Wees tevreden met wat je hebt. Werk je niet drie slagen in de rondte. En kom af en toe eens bij V&D. Want als jullie bij V&D komen, zorgt V&D dat het er voor jou is.

Advertenties

3 reacties op “V&D topman zet Nederlandse vrouw terug op haar plek

 1. Morgaine
  15 mei 2015

  Hmmmm mijzelf 3 slagen in de rondte werken, dat zou nog eens wat zijn, na het opvoeden van mijn kind als thuis mama dat ik nu nog ooit werk zal vinden dat goed betaald?

  Liked by 1 persoon

  • nielshagen
   15 mei 2015

   Goed betalen is, vind ik, onzin. Plezier hebben, iets toevoegen aan de wereld. Dat staat voor mij voorop! En daarbij zou het eventueel voor kinderen zorgen ook moeten inpassen. Ik zou niet snel 40 uur in de week werken..

   Liked by 1 persoon

   • Morgaine
    15 mei 2015

    Ik wil jou nog weleens horen als je heel lang in de bijstand hebt gezeten….. probeer het maar eens. Goed betalen kun je natuurlijk ook in meerdere lagen zien, overleven of gewoon normaal kunnen leven.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 15 mei 2015 door in Actualiteit, Leven en getagd als , .
%d bloggers liken dit: