Niels Hagen, een persoonlijk filosofisch weblog

Over: duurzaamheid, film, kunst, liefde, literatuur, muziek, politiek, sport en wetenschap

Top 10 bieravonturen 2015

BierMet een nieuw jaar in zicht is ook het moment van terugblikken gekomen. Net als vorig jaar daarom weer enkele lijstjes die een samenvatting geven van de belangrijke dingen die ik de afgelopen maanden heb gedaan. Met als eerst, hoe kan het ook anders, een opsomming van geweldige bieravonturen. Dit was dan ook meteen de moeilijkste, hiervan heb ik er zo’n 350 meegemaakt. Om dat in een lijstje van 10 te proppen is eigenlijk onmogelijk. Toch een poging:

10 – Delft Citypop, Delft

Als popsterren ontvangen worden in een vier-sterren hotel. Voor het Hitjescollectief niet meer dan normaal. Flessen drank aanwezig, een dönerkebab zaak om de hoek en een prachtig uitzicht over de skyline van Delft. Een topweekend.

9 – Okee Sjaak, Bodegraven

In het weekend waar alle festivals werden afgelast of waar de programmering geheel werd omgegooid, daar trok het festival Okee Sjaak zich niets aan van de ongunstige weergoden. Modder, karaoke en een minidisco. Veel meer is er niet nodig om een festival te laten slagen.

8 – 100 euro avond, Utrecht

Een gewone doordeweekse dag met vrienden in Utrecht. Rond de klok van vijf het overdekte terras op, de donderwolken hun werk zien doen, na drie uur al een rekening van precies 100 euro binnen hebben en daar gratis shotjes mee verdienen. Café het Neutje is sindsdien een favo hotspot in Utrecht.

7 – Mr Polska in So What, Gouda

Met vier kaarten op zak alleen uit in Gouda. Dat betekent ook telkens gewoon vier bier halen en uitdelen of zelf snel opdrinken. Dat was noodzakelijk, want zo warm heb ik een tent nog nooit meegemaakt. In plaats van wodka deed Mr Polska zijn ding met water om toch enige verkoeling te bewerkstelligen. Shirts gingen uit, de dansvloer kapot. En Mr Polska zag dat het goed was.

6 – Zies, Utrecht

Zo’n zondag waarop je denkt: laten we uit drinken gaan en daarnaast een hapje eten. In wijnrestaurant Zies kan dat uitstekend. Met als gevolg een rekening die voor 2/3 bestaat uit flessen wijn die overal vandaan werden getoverd. Drie weken tijd nodig gehad om te herstellen.

5 – ADE, Amsterdam

Kaartjes hebben voor HET electro-event van het jaar, maar daar vrijwel niet aan toekomen omdat de avond aanvangt met een broodje döner, heel veel glazen wijn en clubs waar je mee naar binnen geloodst wordt omdat iemand +20 op de gastenlijst staat. ADE staat ieder jaar weer vol met verrassingen.Dat maakt het zo’n fijn festival.

4 – Best Kept Secret, Hilvarenbeek

Meest memorabele moment was het tent opzetten, of toch het tot het eind van het festival blijven hangen in de Jack Daniëls tent, misschien het wakker maken van brommende hipsters omdat je buiten nog wat zit te praten met Belgen, en natuurlijk de gezellige mensen. BKS was ook dit jaar top.

3 – Berlin Festival, Berlijn

Vier dagen lang rondhangen in Berlijn, halve liters drinken, dansen aan de Spree, in de hipste tentjes ontbijten en genieten van mensen die seks hebben in de douche. Dat is wat ik onder vakantie versta.

2 – BierWest, Amsterdam

Drie woorden: heel veel speciaalbier. Om vervolgens tikkertje te spelen, bierglazen te breken, te veel geluid maken in de trein en zo bedreigend overkomen dat een gehandicapte man in een rolstoel niet durft te zeggen dat wij dat waren. Om vervolgens in alle eerlijkheid tegen de conducteur toe te geven dat wij met onze muziek de onruststokers waren. Want zo zijn wij, eerlijke jongemannen.

1 – 30 jaar, Utrecht

Twee nachten lang op stap met goede vrienden om mijn dertigste levensjaar in te luiden. “Hier is je tas.” “Nee deze tas is niet van mij.”, burgers, gratis shotjes en September. Geen betere manier om 30 te worden.

Advertenties

Eén reactie op “Top 10 bieravonturen 2015

  1. Pingback: Aan de kinderen (of niet) | Niels Hagen, een persoonlijk filosofisch weblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 21 december 2015 door in Leven en getagd als , , , .
%d bloggers liken dit: