Niels Hagen, een persoonlijk filosofisch weblog

Over: duurzaamheid, film, kunst, liefde, literatuur, muziek, politiek, sport en wetenschap

Popronde 2016 ook in Gouda

Popronde GoudaFestivals, daar mag je mij altijd voor wakker maken. Best Kept Secret, Lowlands of ergens buiten ons kikkerlandje zoals in Ijsland. Meer plezier kun je mij niet doen. De leukste festivals zijn showcase festivals die meerdere dagen een hele stad in hun bezit nemen. Ook dit jaar mag ik er weer aan geloven. The Great Escape in Brighton wordt ongetwijfeld een hoogtepunt in 2016. Een ander tof showcase festival dat gewoon in ons land is te bezoeken, is de Popronde. En dit jaar doet dit festival ook mijn stad Gouda aan!

Gouda

En dat is fijn. Want de Popronde binnenhalen betekent dat je stad één dag volledig in het teken van muziek staat. Welke stad wil dat nu niet? Op tal van locaties spelen verschillende artiesten hun repertoire. Dat doen zij niet alleen in de welbekende poppodia als So What! en StudioGonz. Ook kerken, cafés en musea zijn mogelijke locaties waar acts hun opwachting mogen maken. In Gouda is aan unieke speelplekken in ieder geval geen gebrek. Alleen daarom is een bezoek aan dit festival in de kaasstad van Nederland al een must. Voor wie net zoals ik weleens klaagt dat in ‘ons’ stadje te weinig gebeurt: reserveer zondag 2 oktober in je agenda.

Popronde

De Popronde is “het grootste reizende festival’ van Nederland. Op 41 dagen zijn dit jaar over het hele land verspreid verschillende aanstormende acts te bekijken. Voor iedereen die zich met muziek maken bezig houdt is het de kans om bij het grote publiek bekendheid te verkrijgen. Critici die het muzieklandschap in Nederland vorm geven grijpen het festival aan om nieuw talent te ontdekken en te promoten. Zo braken in het verleden onder andere Dotan, Kensington, Racoon en Chef’Special door na deelname aan dit reizende muziekcircus.

Optreden

Op dit moment is nog niet bekend welke artiesten de verschillende steden aan doen. Zo is dus ook nog niet bekend wie er allemaal in Gouda op komen treden. Reden is dat de selectie nog niet helemaal rond is. Je kunt je dan ook nog tot klokslag twaalf uur vannacht opgeven, waarna de definitieve selectie volgt. Je voegt je dan in een rijtje artiesten als Alfonso y señor León, Monday Special en Nienke Deiters die allen het checken waard zijn. Meld je nog aan zolang het kan. Het is een unieke kans om je in de kijker te spelen. Meer informatie vind je op de site van de Popronde.

Popronde Gouda

Of je nu speelt of niet: houd zondag 2 oktober vrij in je agenda. Dan barst voor de eerste keer in Gouda dit muziekfestijn los. Om helemaal op de hoogte te blijven volg je de Popronde via Facebook en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het programma en de verschillende locaties die het festival in Gouda aan doet. Voor specifieke vragen over Popronde Gouda kun je daarnaast contact opnemen met coördinator Gerben Roskam*. Zie je op 2 oktober!

PS: over de locaties en het programma laat Gerben tot op heden niets los.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 1 maart 2016 door in Muziek en getagd als , , , , , .
%d bloggers liken dit: