Niels Hagen, een persoonlijk filosofisch weblog

Over: duurzaamheid, film, kunst, liefde, literatuur, muziek, politiek, sport en wetenschap

Wie van bier houdt, is dit weekend in Utrecht

Butcher's TearsBier. Daar kun je mij dus altijd voor wakker maken. Gezellig met vrienden wat drinken, het liefst op locaties waar je niet zomaar binnen loopt. Zo belandde ik afgelopen donderdag bij proeflokaal Butcher’s Tears. Een locatie ver weg van de Amsterdamse binnenstad. Omgeven door louche garages en tot kantoor omgebouwde woningen. Het interieur: zeer minimalistisch. Bieren met uitdagende namen. ‘Triple Criple’, ‘Jane Porter’ of de ‘Old Broomrider’. Net als de namen zijn de smaken uitdagend. Prima locatie om wat bieren te proeven. Tevens een goede voorbereiding voor wat dit weekend te gebeuren staat. Het streekbierfestival in Utrecht.

Locatie

Utrecht is de perfecte locatie voor dit festival. Met veel cafe’s op loopafstand van elkaar gelegen is er voldoende animo om verschillende brouwerijen uit de omgeving Utrecht uit te nodigen hun bieren bij het grote publiek kenbaar te maken. Ook dit voorjaar breidt het festival zich weer uit. Met onder meer Stan & Co en ’t Gras van de Buren als nieuwe locaties en Rock City Beers, The Sister Brewery en De Dikke als debuterende brouwerijen. Zo geniet je in vijftien café’s van zestien verschillende brouwerijen met ieder twee bieren. Bij welke liefhebber gaan daar de smaakpapillen niet van tintelen?

Bieren

Met zoveel verschillende bieren is er voor iedereen wel wat wils. Een vlugge blik over de bierkaart laat zien dat met name de Indian Pale Ale’s in trek zijn. Ook is er een flinke keuze in voorjaarsbieren, waardoor met name de frisse smaken lijken te overheersen. Voor liefhebbers van meer Engelse bieren is er een mooie selectie aan porters en stouts te verkrijgen. Daarnaast is er nog een enkele tripel te vinden. Wat opvalt, de bieren bevatten niet van de hoogste alcoholpercentages. Een fijne keuze, want op die manier zal niemand vroeg op de dag al bedwelmd zijn. Dat kun je dit jaar ook tegen gaan door goed te eten. Bij elk bier is in ieder café een bierbegeleider. Een gerecht dat je kunt bestellen als lunch, diner of gewoon voor tussendoor.

Wandelroute

Met die informatie is het vervolgens plannen geblazen. Welke bieren staan er nog niet in je Untappd? Vind je die ‘Tasty Lady’ nog steeds zo lekker? Is de ‘Festival Saison’ ook iets om op Best Kept Secret te drinken? En waar kun je goed lunchen, bitterballen eten of een fijn gerecht eten om je buik op orde te houden? Een route uitstippelen die rekening houdt met al die wensen is een lastige. Vooral wanneer je met meerdere mensen op stap gaat. Het zal er dan uiteindelijk ook op neer komen ergens een start te maken om vervolgens je rondje kroegen en bieren te doen. Gewoon ergens binnenlopen, bier bestellen en je smaakervaring delen dus!

Overige info

Dit jaar is de officiële start op zaterdag 19 maart 15:00. Overigens zijn veel bieren al gewoon op tap verkrijgbaar. Ook fijn is dat je geen kaartje nodig hebt om deelnemende kroegen binnen te komen. Handig, want al die verschillende bieren proeven is vaak al een behoorlijke investering. De verschillende locaties zijn prima bereikbaar via OV. Lopen vanaf Centraal Station door de binnenstad is goed te doen. Liever lui dan moe? Neem dan één van de bussen naar Bushalte Janskerkhof en stap direct te midden van een groot aantal bieren. Het festival duurt officieel tot zondag 20 maart 21:00, maar bij de afterparty in café ’t Pandje kun je nog even doorbieren. Geen mensen in je omgeving en geen zin om alleen te gaan? Het Streekbierfestival is uitermate geschikt als eerste date. Zwieper Tinder dus weer aan en maak wat van je weekend!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: